OdporúčameZaložiť web alebo e-shop
aktualizované: 22.07.2021 19:16:59 

ODDIEL KARATE - TJ SAAG ŠAHY

HONT CUP 2009
1 2 3 4 5
IP

Dňa 12. septembra 2009 sme boli, v mestskej športovej hale T-18, svedkami v poradí už 16. ročníka „Hontianskeho pohára v karate družstiev“ a „10. ročníka Memoriálu Ivany Péterovej“. 

Opäť sa stretli skvelí športovci, organizátori, fanúšikovia a sponzori, aby mali možnosť vidieť napínavé zápasy a aby vytvorili atmosféru najmä pre pretekárov oddielu karate TJ SAAG Šahy umožňujúcu dosiahnuť čo najlepšie výkony.

Tento ročník bol však špecifický najmä tým, že sa tu stretli skutočné špičky slovenského karate a teda aj konkurencia bola o to vyššia. Fakt o ktorom sme ako organizátori vopred vedeli naznačil, že získať medailu nebude jednoduché a že každý jeden zápas a každý jeden bod bude v konečnom zúčtovaní dôležitý. Predtucha sa naplnila a napriek enormnej snahe našich pretekárov sa nepodarilo pre náš klub získať medailové umiestnenie.

Nie každý deň svieti slnko a niekedy snaha a túžba nestačia. Musíme uznať, že tento krát boli naši hostia lepší a právom získali medailové umiestnenie, k čomu im samozrejme úprimne gratulujeme.

Súťaž bola opäť rozdelená na kategóriu žien a kategóriu mužov.

V kategórii žien si prvenstvo vybojovali ženy z oddielu EKONÓM Trenčín, pred CMK Banská Bystrica a tretím KK Budapešť.

V kategórii mužov sa na prvom mieste umiestnilo družstvo FARMEX Nitra „A“ pred družstvom TEKDAN Bratislava. Na treťom mieste sa umiestnili dve družstvá : KK BudapešťFARMEX Nitra „B“.

Ak chceme zrekapitulovať celkový priebeh tohto podujatia, musíme skonštatovať, že divácka kulisa bola vytvorená taká, ako sme očakávali a s radosťou zisťujeme, že naše podujatie si každým rokom získava viac a viac priaznivcov. Tak medzi divákmi, ako aj medzi našimi sponzormi, ktorým by sme sa aj touto cestou chceli vrelo poďakovať za ich podporu, za slová uznania a snahu prispieť aj takýmto spôsobom k napĺňaniu nášho cieľa, ktorým je práca s mládežou.

Hlavným sprievodným podujatím bola Biketrial show - Josefa Dresslera z Prahy, českého reprezentanta biketriale a cyklotriale, viacnásobného majstra sveta, majstra Európy a víťaza svetových pohárov, ktorý predviedol svoju extrémnu a náročnú kaskadérsku show. Nechýbalo ani vystúpenie mažoretiek a tradičná tombola. Pre hostí, fanúšikov športovcov a našich sponzorov sme mali, tak ako to už býva zvykom, pripravené aj stánky s občerstvením.

Záverom nám dovoľte sa ešte aspoň raz poďakovať všetkým naším sponzorom, ktorí prispeli k zdarnému priebehu tohto podujatia.

Hlavný sponzori : Mesto Šahy, Nitriansky samosprávny kraj, LEMA Slovakia s.r.o., Simol Team, MIKONA plus s.r.o., PETIFER, Penzión JULKIN DVOR a KAS.

 
 

Umiestnenie

Družstvo mužov

1. miesto Farmex Nitra "A"
2. miesto Tekdan Bratislava
3. miesto

KK Budapešť

Farmex Nitra "B"

 
 

Umiestnenie

Družstvo žien

1. miesto Ekonóm Trenčín
2. miesto CMK Banská Bystrica
3. miesto KK BUDAPEŠŤ